Algemeen
Linguine met garnalen en knoflook botersaus
we gaan de pasta maar eens opmaken!
De meeste van ons hebben gelukkig niet gehamsterd, maar we hebben allemaal heus wel wat extra pakken pasta ingeslagen. Dus om onze voorraad wat te laten slinken elke woensdag de lekkerste makkelijke pasta recepten speciaal uitgezocht door LICHT op Eindhoven.
Linguine met garnalen en knoflookboter saus
De meeste van ons hebben gelukkig niet gehamsterd, maar we hebben allemaal heus wel wat extra pakken pasta ingeslagen. Dus om onze voorraad wat te laten slinken elke woensdag de lekkerste makkelijke pasta recepten speciaal uitgezocht door LICHT op Eindhoven.
Linguine met garnalen en knoflookboter saus
wat je nodig hebt:
350 gram linguine of andere pasta
4 teentjes knoflook, fijngehakt
450 gram rauwe gepelde garnalen
120 gram roomboter
mespuntje cayennepeper
2 handjes rucola
1 handje gehakte peterselie
sap van ½ citroen
30 gram geraspte parmezaanse kaas
wat je moet doen:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Verhit ondertussen 30 gram van de boter in een grote hapjespan en fruit hierin de knoflook 1 minuut aan.
Kruid de garnalen met de cayennepeper en wat zout en bak ze in boter tot ze roze en gaar zijn.
Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe en laat deze zachtjes smelten.
Voeg de gekookte pasta, het citroensap de geraspte kaas, peterselie en rucola toe.
Verwarm nog even totdat de rucola is geslonken.
Dien op met met een paar druppels olie zoals olijf of chili olie en geraspte parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!