Algemeen
Diyar Supermarkt aan de Kruisstraat, al 10 jaar een begrip
Familie Adel
Terwijl de Corona-crisis voor talloze bedrijven en
sectoren een regelrechte ramp blijkt, doen
supermarkten in het algemeen (nog) goede
zaken. In tijden van crisis willen en moeten
mensen tenslotte ook gewoon boodschappen
doen. De familie Adel had 10 jaar geleden nooit
kunnen bedenken dat hun kleine winkel aan het
begin van de Kruisstraat zou uitgroeien tot zo'n
drukke en succesvolle supermarkt, want
makkelijk hebben ze het zeker niet gehad. De
familie is ruim 20 jaar geleden gevlucht uit Irak
en heeft zowel daar als hier moeilijke tijden
meegemaakt. Inmiddels zijn ze helemaal
geïntegreerd en werken ze maar liefst 7 dagen
per week 12 uur per dag samen aan het succes
van Diyar Supermarkt. Strijden noemen ze dat
met een brede glimlach: “Als je iets wil bereiken
moet je er wel hard voor willen werken.”
Kruisstraat
“Ondernemen in de Kruisstraat is meestal leuk,
maar niet altijd makkelijk.”, zegt mevrouw Warin
Adel. Zij geeft samen met haar vader en broers
dagelijks leiding aan een team van gemiddeld 10
medewerkers en stagiaires. “De Kruisstraat ligt
namelijk (misschien wel terecht) flink onder de
loep bij burgemeester Jorritsma. Dat heeft
uiteraard voordelen qua veiligheid, maar geeft
ook de nodige overlast voor klanten en een
gevoel van discriminatie aangezien vooral
buitenlandse ondernemers voortdurend
gecontroleerd cq lastig gevallen worden. Ook al
blijkt er vaak niets of weinig aan de hand te zijn.
Op excuses of rectificatie hoef je dan al helemaal
niet te rekenen en dat is jammer.” Toch heeft ze
begrip voor de controles, maar hoopt wel op
verbetering qua benadering en relatie.
Diyar Supermarkt
De huidige supermarkt is door het succes
eigenlijk uit zijn jasje gegroeid. De afdeling
levensmiddelen puilt uit met internationale
producten, die je niet bij de AH of Jumbo zal
vinden. De afdeling groente en fruit moet
noodgedwongen het enorme aanbod ook langs
de voorgevel plaatsen om alles kwijt te kunnen.
Dat is niet handig qua diefstal en derving, maar
ziet er wel aantrekkelijk en kleurrijk uit. Ook de
halal slagerij en de unieke tandoori bakkerij
hebben meer ruimte nodig. En dan hebben we
het nog niet over het magazijn en de koelingen
gehad. Genoeg reden dus om zo snel mogelijk
uit te breiden. “In 2021 gaan we (als alles
meezit) uitbreiden met een groter pand. Dat is
echt nodig. Ook vanwege de 1,5 meter regel.”,
verklapt Warin alvast. Naast uitbreiding wordt
ook hard gewerkt aan professionalisering met de
hulp van een externe specialist. Het gaat goed
met het bedrijf dus men wil graag doorpakken
en doorgroeien, zodat ze op meer plaatsen in
Eindhoven klanten mogen verwelkomen.
Webshop
Via internet bestellen kan nu nog niet bij Diyar
Supermarkt, maar ook daar wordt hard aan
gewerkt. Men wil komend jaar een webshop
lanceren waar in eerste instantie een deel van
het uitgebreide assortiment besteld, betaald en
daarna afgehaald of zelfs bezorgd kan worden.
Kruisstraat 43A Eindhoven
Reacties