Algemeen

 

Ei, ei, ei en we zijn zo blij! Elk jaar op de 2e vrijdag van Oktober is het de internationale dag van het ei, we zijn er dol op! We eten ze bij het ontbijt bij de lunch of bij het avond eten. We bakken, braden, koken of roeren ze. Je kunt het zo gek niet bedenken, van ei op broodjes tot salades tot toastjes overal gebruiken we ei voor! Eieren zijn lekker, maar buiten dat ook ontzettend voedzaam.

Om te vieren dat het vandaag de internationale dag van het ei is, hebben wij een paar recepten die je met ei kunt maken op een rijtje gezet. 

 

Hartige muffins.

Voor het maken van hartige muffins heb je nodig: 25g gesmolten boter, 6 volkoren boterhammen, 6 eieren, 30g geraspte 30+ kaas, bieslook en een muffinvorm. Het is erg simpel, begin met het voorverwarmen van je oven op 175 graden, vet de muffinvormpjes in met de boter, snijd de korsten van het brood af, rol het nog wat platter met een deegroller en duw het in de muffinvormpjes, breek in elk vormpje 1 ei, strooi wat kaas op het ei, plaats het voor 18 minuten in de oven, bestrooi het met wat zout peper en bieslook. En klaar is Kees!

 

Eiersalade met bieslook.

Voor het maken van de eiersalade heb je 3 eieren nodig, een stengel bosui, 2 el bieslook, 200g cottage cheese en 2 el mayonaise. Laat de eieren 8 minuten koken en laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan. Pel hierna de eieren en hak deze samen met de bosui fijn, vervolgens ga je de kaas en de mayonaise erbij vermengen en breng het wat op smaak met zout en peper. Voilà!

 

Wist je dat een foto van een ei de meest gelikete foto op Instagram is? Met maar liefst 55 miljoen likes!

 


Uw reactie




AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!